Refinancování půjčky

24.03.2015 06:40

Pojem refinancování půjčky znamená v překladu převedení půjčky do jiné banky, čímž ušetříte měsíčně značnou sumu od pár stovek až po několik tisíc korun.

Nabízené úrokové sazby spotřebitelských úrovní jsou hojným konkurenčním prostředím hnány neustále níž a níž, a Vy máte tudíž vysokou šanci získat nižší úrokovou sazbu a přestat platit některé nadbytečné výdaje spojené s dosavadním úvěrem.

U většiny bank a společností si ke schválenému refinancování můžete totiž půjčit další peníze navíc, což je také jedno z velmi příjemných pozitiv půjčky.

Pokud jste si před lety zažádali někde o spotřebitelský úvěr, který Vám při pohledu na dnešní úrokové sazby nedá spát a zdá se Vám krajně nepřiměřený a nevýhodný, není nic jednoduššího a rychlejšího, než se poohlédnout po jiném a novém produktu, který je schopen Vám nabídnout výhodnější úrokovou míru.

 

U nižších úvěrů máte předpoklad, že v případě schválení, ušetříte několik stokorun měsíčně, u velkých i přes pár tisíc Kč. Pokud navíc máte před sebou ještě dlouhé roky splácení, žádost o refinancování je to nejlepší řešení, které můžete využít.

Ke splnění takové půjčky je  nutná způsobilost k právním jednáním a dva platné doklady totožnosti, například občanský a řidičský průkaz nebo pas.

Pokud máte k dispozici veškeré dokumenty, které dokladují stávající výši splátky a smlouvu o uzavření půjčky, pak neváhejte a zkuste využít nějaké nabídky na internetu, kde se během krátké chvíle dozvíte, kolik je možné měsíčně ušetřit.

 

V bankách Vám tato služba bude nabídnuta pouze v případě, pokud jste klient s vynikající platební morálkou a stálými příjmy. Pokud ale máte byť jen malý problém s bonitou, či jste se v minulosti dostali do platební neschopnosti a nějakou splátku odeslali se zpožděním, pak Vám tato možnost bude záhy zamítnutá a  Vám nezbude nic jiného, než se s Vaší žádostí obrátit na některou z nebankovních institucí.

 

V takovém případě doporučujeme býti více obezřetní a ve střehu, neboť na trhu se vyskytuje nepřeberné množství nabídek od výhodných až po absolutně nevýhodné, dalo by se říct i rizikové. Proto s rozhodnutím nikam nespěchejte, vše si důkladně rozmyslete a prodiskutujte s někým, kdo má s refinancováním půjček už nějakou zkušenost, abyste nenaletěli nějakému podvodníkovi.